Alternativ.nu

Odling => Grönsaker => Ämnet startat av: Bo skrivet 27 sep-14 kl 21:55

Titel: Uchiki Kuri
Skrivet av: Bo skrivet 27 sep-14 kl 21:55
En kund menade att jag borde odla den. Han menade att den var ännu bättre än Butternut. Någon här som prövat?
Titel: SV: Uchiki Kuri
Skrivet av: Kanin-Eva skrivet 28 sep-14 kl 10:29
jag har odlat den i år. Det var första året för mig och jag har inget att jämföra med men jag är glatt överaskad över skörden. Och smaken.

På två plantor fick vi 15 frukter på sammanlagt 27,3 kg.

Vi har också odlat vintersquashen Kroshka som ger färre men större frukter. Där blev skörden 7 st frukter och sammalagt 26,2 kg. Dem har jag inte smakat än så smaken kan jag inte yttra mig om.
Titel: SV: Uchiki Kuri
Skrivet av: Bo skrivet 28 sep-14 kl 12:02
När var de färdiga att skörda? - Jag odlar för att sälja och vid den här tiden är det ont om kunder här.
Titel: SV: Uchiki Kuri
Skrivet av: Kanin-Eva skrivet 29 sep-14 kl 00:36
Jag skördade nu i veckan. jag väntade maximalt länge för att få en lagringsduglig frukt. Kan tyvärr inte hjälpa dig med uppgifter om hur de smakade för en månad, eller ännu längre, sedan. För det är ungefär då du skulle vilja skörda, eller...?
Titel: SV: Uchiki Kuri
Skrivet av: Bo skrivet 29 sep-14 kl 06:37
Och när sådde du?
Titel: SV: Uchiki Kuri
Skrivet av: Kanin-Eva skrivet 29 sep-14 kl 10:40
Jag sådde inne 13/5 och planterade ut 6/6. Kunde säkert satt ut plantorna något tidigare, speciellt med duk över, men det är ju nattfrosten som är kritisk.
Titel: SV: Uchiki Kuri
Skrivet av: Bo skrivet 12 aug-15 kl 21:39
Jag har sålt några redan och där är en massa kvar som jag låter mogna bättre. Det får nog bli den fortsättningsvis.
Titel: SV: Uchiki Kuri
Skrivet av: Bo skrivet 16 sep-15 kl 21:52
Jag har skördat mängder och flera är på gång. Jag rekommenderar starkt min metod: Rötterna inne i ett växthus och rankorna fria att breda ut sig utanför. De trivs på taket av växthuset också.

Uchiki kuri = kastanjepumpa behöver inte skalas.
Titel: SV: Uchiki Kuri
Skrivet av: christelle skrivet 16 sep-15 kl 22:12
Jag har skördat mängder och flera är på gång. Jag rekommenderar starkt min metod: Rötterna inne i ett växthus och rankorna fria att breda ut sig utanför. De trivs på taket av växthuset också.

Uchiki kuri = kastanjepumpa behöver inte skalas.
Odlingsmetoden låter intressant, och menar du att en kan äta pumpaskalet? Har fått förfrågan om jag skulle vilja börja sälja pumpor och börjar så smått smida lite planer på att försöka mig på det med start nästa år. Jag trodde folk helst ville ha typ halloweenpumpor och små prydnadspumpor men det finns kanske en marknad även för matpumpor?
Titel: SV: Uchiki Kuri
Skrivet av: Bo skrivet 17 sep-15 kl 07:08
Den rubriceras som en vintersquash.

Kan man få upp värme i en gödselhög, går det säkert att få tidig skörd ute också men med ett växthus tar den första nattfrosten bara rankorna där ute och där inne kan man fortsätta skörda.

Jag grovriver den som huvudingrediens i min ingefärssylt och skalet märks inte utom på att färgen blir starkare.