Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Alces alces skrivet 19 sep-14 kl 09:35
-
Jag har blivit erbjuden spädkalv för 10:- kilot av en bonde. Kalvarna väger cirka 40 kg. Har googlat lite och det verkar vara en delikatess men hittar bara recept på kalvsylta. Finns det verkligen inget annat man kan göra med den? Någon som tagit tillvara spädkalv som vet?
-
https://www.google.se/search?q=recept+kalv&ie=utf-8&oe=utf-8&lr=lang_sv&gws_rd=ssl (https://www.google.se/search?q=recept+kalv&ie=utf-8&oe=utf-8&lr=lang_sv&gws_rd=ssl)
-
Tack för svar. Man kan alltså använda vanliga kalvrecept? Som jag förstått det så är det skillnad på köttet om det är en spädkalv (1-3 mån gammal) och en "vanlig" kalv på 6-7 mån?
-
Det skiljer i utseende, mindre rött/mörkt ju yngre det är, och tillagningstiden kan vara något kortare. Men det har ju ingen större betydelse