Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: wahlgrens skrivet 31 aug-14 kl 11:07
-
Nån som har ett recept på ketchup med bra hållbarhet? Vad ska man ha i för att kunna förvara sommarens tomater i jordkällaren under vintern? De recept jag hittat skriver om hållbar i några veckor i kylskåp, men jag skulle helst förvara ketchupen längre tid än så.
-
Konserverar du ketchupen i småburkar så kan du ha den hur länge som helst i jordkällaren. De där veckorna handlar om öppnade burkar.
-
Om man konserverar som man gör med sylt så bör man väl ha en viss sockerhalt... Tänkte om recepten är tänkta till det, eller om man snålar in på sockret i recepten, då blir det ju sämre hållbarhet? Ska man ha i natriumbensoat tex?
Eller menar du att man konserverar i konserveringsglas?
-
Jag menar just på att konservera i konserveringsglas.
-
OK!
Apropå konservering. Brukar du konservera krossade tomater? Jag gjorde det förra sommaren, men tycker inte att smaken blev bra... Den förändrades på nått sätt... Har du varit med om det? Smaken på mina krossade tomater påminde om köpe vita bönor i tomatsås, fadd eller vad man ska kalla det.