Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Frances skrivet 22 mar-07 kl 21:54
-
Fick en näve gryn av Eulalia :-*
Blev alldeless till mig över dessa och skred genast till verket! Gjorde några omgångar enastående god kefir. Men när jag läste här på en tråd att den blev tjockare av att stå i kylskåp så skulle jag förståss genast prova!
Jaha, det skulle visst ta lite längre tid än i rumsvärme så jag väntade ett par dygn och inget hände i kefir burken. Så jag langade ut burken tillbaka till kökshyllan.. Nästföljande morgon hade rubbet vasslat sig. Jag skölde grynen i kokt avsvalnat vatten och la i mjölk igen men hela tiden vasslade sig alltihop och dessutom luktade skarpt jäst. Jag tvättade "hundra gånger" men ingen skillnad.
Nu har jag gett upp dom och snälla Eulalia skall skicka mig en ny omgång :D
Undra vad som kan ha gått snett?
Nu har jag lärt mig en dyr läxa att inte prova någt med hela satsen utan göra det när dom har förökat sig så man inte offrar allt man har :-\
Fortsättning följer...