Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: LillaSophie skrivet 14 aug-14 kl 10:46
-
varje år plockar jag mer svamp än jag egentligen behöver, men det är svårt att sluta ... så jag har överskottet i frysen, men tänkte att i år vill jag lägga svamp i olja istället, för då kan man ge bort de i present också. tänkte främst kantareller, men även andra små exemplar i en svampblandning. med vitlök eller örter. vilken olja är bäst för att göra sånt med? rapsolja? måste det hela hettas upp eller är det bara att ge svamp och krydda i ett glas, hälla på olja, försluta och se glad ut? annat man bör tänka på?
-
Svampen bör vara torkad, eller kokad i vinäger, annars kan anaeroba jordbakterier växa där.
http://honest-food.net/2012/03/17/italian-marinated-mushrooms/ (http://honest-food.net/2012/03/17/italian-marinated-mushrooms/)
-
tackar för receptet. det där lät som nåt jag skulle kunna klara av ;D
-
det blev lite slemmigare än jag förväntade mig :-\ men kan man bara koka in svamppesto som man kan med sylt?