Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Asaij skrivet 11 aug-14 kl 19:35
-
Är det någon som har tips på hur jag kan få soyamjölken att hålla sig mer än 24 tim innan den surnar ? Har köpt en soyamjölksmaskin och minsta mängden är ca 1l och det går inte åt på ett dygn hos mig :( får slänga bort den dagen efter :( käns inte bra att slänga min mjölk . Tacksam för slla tips , Åsa
-
Förvarar du den vid +4 grader?
Jag vet inte hur maskinen fungerar? Vilka temperaturer fungerar den vid?
-
Om man gör som i livsmedelsindustrin börjar man med noggrann rengöring av maskinen.
Maskinen kyls.
Kylda råvaror krossas/pressas.
Ev vatten som tillsätts skall vara rejält kylt.
In med produkten i kallt kylskåp.
Maskinen diskas efter bruk och ställs undan under skydd, gärna i kyla.
Åsså börjar man om och gör rent maskinen före bruk...
-
Och kanske testa nån annan gång än under rötmånad (augusti) tills du blir van med hur det funkar? :)