Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: evelina_c skrivet 07 aug-14 kl 13:06

Titel: Syra majrova
Skrivet av: evelina_c skrivet 07 aug-14 kl 13:06
Finns här någon som har ett bra grundrecept för att mjölksyra majrovor?
Titel: SV: Syra majrova
Skrivet av: kurt skrivet 08 aug-14 kl 08:17
Det är inga konstigheter, ser man bara till att ha en total salthalt på ca 1.5% (inklusive vatten + grönsak) så fungerar det. Små majrovor kan syras hela, annars skiva eller tärna dem. Gör gärna en mindre sats först så att du ser att fermenteringen kommer i gång fort (börjar bubbla)

http://www.eldrimner.com/core/files/Kompendium%20mj%C3%B6lksyrning.pdf (http://www.eldrimner.com/core/files/Kompendium%20mj%C3%B6lksyrning.pdf)