Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Gille skrivet 06 aug-14 kl 16:28
-
Vilka gör eget vildjäst? Vad använder ni (äpple, russin..)?
Ska snart pröva med några små äpplen från vårt annars ganska obrukbara äppleträd.
-
Jag har försökt med russin, men fick det inte att fungera något vidare. Min surdeg startade jag med hjälp av lite äpple men annars har jag inte provat det.
Det vore kul att höra hur du gör och vilket resultat du får. :)
-
Honung brukar fungera bra, särskilt om det är ny honung som inte värmts upp. Brukar innehålla mycket svampsporer.
Bara att späda ut kraftigt, så att sockret i honungen förlorar sin konserverande effekt, och binas fungicider blir för utspädda för att ha effekt.
-
En gammal blogg som kanske kan inspirera lite:
http://originalyeast.blogspot.se/search/label/fresh%20fruits%20yeast (http://originalyeast.blogspot.se/search/label/fresh%20fruits%20yeast)
Och video:
Natural Raisin Yeast Starter (http://www.youtube.com/watch?v=NYmY7PgENME#ws)