Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Kenai skrivet 27 jul-14 kl 16:45

Titel: Syrning av grönsaker?
Skrivet av: Kenai skrivet 27 jul-14 kl 16:45
Har hört att det finns mindre lämpliga månader att göra salami eller torka kött i.

Finns det någon tid på året som det inte är lämpligt att syra grönsaker?

/Kenai
Titel: SV: Syrning av grönsaker?
Skrivet av: kurt skrivet 27 jul-14 kl 19:28
Det går bättre ju färskare grönsakerna är, då är sockerhalten högst. Om man förvarar grönsakerna så minskar sockerhalten . Ett syrningskärl är ett slutet system, inte öppet till atmosfären
Titel: SV: Syrning av grönsaker?
Skrivet av: nath-wes skrivet 26 sep-14 kl 20:31
Har hört att det är bäst att använda vinterkål om man vill syra vitkål. Den har tydligen längre hållbarhet än sommarvitkål.