Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Jullan skrivet 21 mar-07 kl 10:31
-
Har för mig att jag läst nånstans om hur man kan göra eget smörgåsmargarin. Nu äter mina ungar mycket bredbart sådant, men det känns lite... ni vet. Man vet aldrig riktigt vad det är i...
Men jag har bestämt läst nånstans att man kan göra eget bredbart smör (då menar jag bredbart från kylen, vanligt smör blir ju annars väldigt bredbart när det stått framme en stund ;D) av typ smör mixat med matolja eller nåt sånt.
Nån som vet??
-
Precis! Du kan blanda med valfri olja. I den boken jag läste om detta (minns inte var) tyckte dock författaren inte riktigt om olivoljesmöret (konstig smak till frukosten).
-
Snott från: http://www.vika-brod.se/recept.htm
Eget "bregott" enl följande:
5 hg smör
4 dl god olja
3 dl vatten
salt efter smak
Häll allt i en bunke och låt bli ordentligt rumsvarmt. Vispa med elvisp tills allt är slätt och blandat. Ställ i kylen i lämpliga askar.
-
Tackar!! :-*
-
ca en fjärdedel rapsolja (volym) och resten smör. "Salt efter behag"
Lite vatten kan behövas för att "få in oljan".