Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Gröfre Slissing skrivet 19 jul-14 kl 08:25

Titel: Så kallade tårtbottnar.
Skrivet av: Gröfre Slissing skrivet 19 jul-14 kl 08:25
Hej!
 Nyss nämnde en av "tårtdamerna" i TV 4 ; det skulle tydligen bakas tårtor  denna förmiddag, att i gamla recept förekom potatismjöl i bottnarna, icke vetemjöl!
När, ungefär, skedde övergången från potatismjöl till vetemjöl?

Hälsning!

G S
Titel: SV: Så kallade tårtbottnar.
Skrivet av: javill skrivet 19 jul-14 kl 10:33
Man brukar väl ha potatismjöl i tårtbottnar nu också eller menade hon bottnar gjorda helt på potatismjöl? Glutenintoleranta brukar ha potatismjöl i sina tårtbottnar.
Titel: SV: Så kallade tårtbottnar.
Skrivet av: LimJans skrivet 19 jul-14 kl 11:24
Ja, bakar man tårtbottnar idag så använder man ofta en del potatismjöl, det blir lite luftigare på så vis.
Titel: SV: Så kallade tårtbottnar.
Skrivet av: Vitis skrivet 19 jul-14 kl 19:55
Håller ihop lite bättre med en andel potaismjöl i. Svårt att skära stora tunna bottnar annars utan att de går sönder.
Titel: SV: Så kallade tårtbottnar.
Skrivet av: Gröfre Slissing skrivet 23 jul-14 kl 18:05
Hej igen!
Jag tackar för svaren ;  fann dessutom följande i "nätet!"

http://www.hittarecept.se/s/sockerkaka-med-bara-potatismj%C3%B6l.html (http://www.hittarecept.se/s/sockerkaka-med-bara-potatismj%C3%B6l.html)

Hälsningar!

G S