Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Gröfre Slissing skrivet 19 jul-14 kl 08:25
-
Hej!
Nyss nämnde en av "tårtdamerna" i TV 4 ; det skulle tydligen bakas tårtor denna förmiddag, att i gamla recept förekom potatismjöl i bottnarna, icke vetemjöl!
När, ungefär, skedde övergången från potatismjöl till vetemjöl?
Hälsning!
G S
-
Man brukar väl ha potatismjöl i tårtbottnar nu också eller menade hon bottnar gjorda helt på potatismjöl? Glutenintoleranta brukar ha potatismjöl i sina tårtbottnar.
-
Ja, bakar man tårtbottnar idag så använder man ofta en del potatismjöl, det blir lite luftigare på så vis.
-
Håller ihop lite bättre med en andel potaismjöl i. Svårt att skära stora tunna bottnar annars utan att de går sönder.
-
Hej igen!
Jag tackar för svaren ; fann dessutom följande i "nätet!"
http://www.hittarecept.se/s/sockerkaka-med-bara-potatismj%C3%B6l.html (http://www.hittarecept.se/s/sockerkaka-med-bara-potatismj%C3%B6l.html)
Hälsningar!
G S