Alternativ.nu

Djur => Biodling => Ämnet startat av: Jopalima skrivet 29 jun-14 kl 23:01

Titel: Honungsförvaring
Skrivet av: Jopalima skrivet 29 jun-14 kl 23:01
Vad tycker ni är den bästa temperaturen för att förvara nyslungad honung i nu och senare den rörda honungen som är direkt tappad på burk?
Titel: SV: Honungsförvaring
Skrivet av: olof skrivet 29 jun-14 kl 23:28
Det beror på varför du förvarar den nyslungade honungen. Är det för konsumtion? Eller för att du ska sila den? Eller under rörningen?

Honung i konsumentförpackning ska inte förvaras över rumstemperatur. Men står den för kallt lär risken öka att den släpper från glaset.
Titel: SV: Honungsförvaring
Skrivet av: Jopalima skrivet 30 jun-14 kl 10:03
Den nyslungade är packad och klar, vad är bästa förvaringen i kylen(8) källaren(16)eller rumstemp (20)?
Undrar också om det senare är bäst att förvara den rörda i kyl?