Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Carrisma skrivet 23 jun-14 kl 20:20

Titel: Ang sylt och saft
Skrivet av: Carrisma skrivet 23 jun-14 kl 20:20
Skulle vilja ha lite råd samt recept av er. Har tänkt mig att göra hela vinterns åtgång av saft och sylt själv, men är så jäkla rädd att det ska mögla eller jäsa så att allt går tillspillo.
Vad har ni för tips, hur gör ni? kanske har ni något bra recept på jordgubbssylt som brukar bli bra?
Titel: SV: Ang sylt och saft
Skrivet av: kurt skrivet 24 jun-14 kl 04:41
Om man inte fuskar med receptet, t ex genom att snåla med sockret, och tappar upp på rengjorda varma burkar så är det inget som helst problem.
Titel: SV: Ang sylt och saft
Skrivet av: YLVA:) skrivet 20 jul-14 kl 13:31
stoppa burkarna och locken i en gryta med kokande vatten innan du skall hälla upp sylten
använd en tång för att fiska upp dem. För att få det extra tätt kan du lägga lite gladpack mellan burken och locket, skruva på och vänd på burken. Ta också och spola bort allt som kan ha kommit på utsidan av burken. Jag brukar också ha i lite atamon i burken för att vara på den säkra sidan.
Hoppas det funkar bra vi är ju i bär tider nu :)
Titel: SV: Ang sylt och saft
Skrivet av: anette i bugared skrivet 20 jul-14 kl 13:54
Jag fryser min saft ( i petflaskor), det är det enda som fungerar för mig.
Titel: SV: Ang sylt och saft
Skrivet av: Travelerhorses skrivet 19 aug-14 kl 23:51
Varför ska man vända burken upponer?
Titel: SV: Ang sylt och saft
Skrivet av: javill skrivet 20 aug-14 kl 01:08
Stoppa väl rengjorda burkar ugnen i 110 grader i minst en halvtimme och häll kokande vatten över locken och låt stå en stund. Häll upp het sylt i de heta glasen och skruva på locken direkt. Då får du vakuum i burken och slipper mögel och jäsning. Viktigt också som skrivits ovan att inte ändra recept när det gäller sockerhalt.
Titel: SV: Ang sylt och saft
Skrivet av: enigma77 skrivet 20 aug-14 kl 12:00

Varför ska man vända burken upponer?

Locket pastöriseras