Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: mumsmums skrivet 27 jul-04 kl 17:32
-
:-X
-
Jeg forstår vanligvis veldig bra svensk- men jeg fatter ikke hva paltspad er. Jeg vil bli veldig takknemlig om noen kan ta bryet med å forklare dette, for jeg har lyst til å forsøke dette brødet.
-
Jag bor egentligen i fel del av Sverige för att svara på det här ;D men palt är en norrländsk specialitet, och Ann menar säkert spadet man kokt palt i. Här finns Anns recept på palt, förresten! http://www.alternativ.nu/yabb/index.php?board=37;action=display;threadid=1078
-
Takk for svar- da fatter jeg hva det er. Jeg bor jo omtrent i samme området, det vil si i MidtNorden og dette er nok en rett som har eksistert siden tiden før riksgrensene. Hos oss kalles palt for klubb. Den lages på litt forskjellig måte rundt om i Norge og har forskjellige navn, som raspeball, komle og kompe og klubb.
Hilsen Heidi
-
I jämtland finns en gammal rätt som heter klobb. Är det samma sak?
-
Det var roligt att veta Heidi att klubb/palt även finns hos er! Kanske detta är en riktigt gammal rätt!
Vad har ni för fyllning i er klubb? Har du något bakrecept där man tar reda på kokespadet?
MVH
Ann
Nei jeg har ingen resept. Klubb var aldri noe min mor brukte å servere, det var hos mormor vi fikk det. :) Et av de gode barndomsminner fra mormors kjøkken. Hun brukte å servere klubb med sirup og stekt flesk (bacon). Men det er store variasjoner fra landsdel til landsdel i Norge. Noen steder serveres den med salt kjøtt og pølse (korv) og også kokt potet noen steder. Noen lager også en saus med brunost, denne kalles duppe. Enkelte steder bruker man en kjøtt eler fleskebit inni klubben, mens andre steder serveres den ved siden av.
-
I jämtland finns en gammal rätt som heter klobb. Är det samma sak?
Jeg vil tro at klubb og klobb er samme sak, men jeg er ikke helt sikker.
-
Ann: Har bakat min mjukkaka i husets Tulikiviugn. Degen är bakat på paltspad.
http://mimmismat.wordpress.com/2008/01/05/mjukkaka-i-tullikivin/