Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Doris och Börje skrivet 17 jun-14 kl 09:14
-
Det borde ju gå att förvälla och frysa in nässlor på samma sätt som man gör med spenat.
Någon som brukar göra så?
-
Jag gör det ibland, repar av bladen och ångkokar och sedan in i frysen.
-
Har provat, går superbra.
Plocka - Förväll - mixa - frys in i lagom stora förpackningar...
För min del, lagom stora för att laga lagom mycket soppa, på ett fryst block.
För att slippa skaffa massor med burkar brukar jag frysa in i rektangulära plastburkar och sen ta ur o lägga i plastpåse. Lägg blocken "vridna" ett halvt varv i plastpåsen, då är det lätt att "ta isär" -- "ett och ett".
(Som du skriver) Funkar bra på spenat (kom bara ihåg att hälla av kok-vattnet. Spenat innehåller väl mycket .... är det....oxal-syra).
Dessutom funkar det bra på Mangold, morots- rödbets- blast. Har även provat med jordärtskocka.
Vill man kan man även blanda i tex lök och kryddörter. Då har man en "färdig" mix.
(Som inte faller under butikernas "halvfabrikat" "skämt" ::) )
Finns även andra, kommer inte på just nu....
Lycka till med "sommarsmaker i vinter"
-
Kanon!!
-
Fungerar utmärkt!
Jag klippte av själva bladen, förvällde dem lite snabbt och hackade sen ner alltsammans innan jag tryckte in det i iskubslådor. När det var genomfryst tryckte jag ut kuberna i en frysburk. Bara att släppa ner en kub eller två i såser, grytor eller soppa :)
-
Fungerar utmärkt!
Jag klippte av själva bladen, förvällde dem lite snabbt och hackade sen ner alltsammans innan jag tryckte in det i iskubslådor. När det var genomfryst tryckte jag ut kuberna i en frysburk. Bara att släppa ner en kub eller två i såser, grytor eller soppa :)
Och torka i torkmaskinen:)
Så får både folk och höns sommarkänslor i mörka vintern!
-
Och torka i torkmaskinen:)
Så får både folk och höns sommarkänslor i mörka vintern!
Ja, det fungerar också utmärkt. Jag gjorde iskubsbitarna innan jag fick torken :)