Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Gyoni12 skrivet 13 jun-14 kl 15:44
-
Har försökt göra färskost 2ggr nu och misslyckats...hittade ett recept här och gjort som de stått men de har inte blivit nån ost...
1 liter getmjölk, låta sjuda, ta av plattan, röra i 3dl fil, röra tills de kompilerar, låta svalan, hälla i duk för att rinna.av.
Problemet är att de inte koagulerar som de ska för när jag rört och det börjat klumpa sig så har jag slutat rör, som de stått, men sen när de stått o svalnat och ska hällas i duken så är de typ inget som fastnar i duken... Hjälp!!!
-
Om du först syrar getmjölken med filmjölk (vid rumstemperatur) , och sedan värmer tills det koagulerar:
http://dalmatianmom.blogspot.fi/2013/04/hemmagjord-filmjolk.html (http://dalmatianmom.blogspot.fi/2013/04/hemmagjord-filmjolk.html)
http://dalmatianmom.blogspot.se/2013/02/hemmagjord-farskost.html (http://dalmatianmom.blogspot.se/2013/02/hemmagjord-farskost.html)
-
Fel ordning kanske, värm till 63 grader låt stå 30 minuter. Kyl till 20-22 grader...i med filmjölk och kanske en droppe löpe. Låt stå 20-22 timmar i rumstemperatur och sen kan du sila ostmassan