Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Gille skrivet 13 jun-14 kl 10:04

Titel: Schersminsocker?
Skrivet av: Gille skrivet 13 jun-14 kl 10:04
Violsocker och rosensocker. Kan man göra Schersminsocker?
Titel: SV: Schersminsocker?
Skrivet av: kurt skrivet 13 jun-14 kl 10:16
Söker man efter Philadelphus på PFAF så listas de inte som ätbara, men inte heller som direkt giftiga

http://www.pfaf.org/ (http://www.pfaf.org/)
Titel: SV: Schersminsocker?
Skrivet av: Gille skrivet 13 jun-14 kl 10:25
Precis.
Sett bloggar om saft på blomman. Den smakar gott men jag är förståss tveksam :/
Titel: SV: Schersminsocker?
Skrivet av: Vitis skrivet 13 jun-14 kl 11:27
Kan man göra Schersminsocker?

Det är väl bara att testa?  ;)

Funkar med syrén, mynta och doftpelargon också... funkar säkert med de flesta blommor som doftar gott.
Titel: SV: Schersminsocker?
Skrivet av: kurt skrivet 13 jun-14 kl 12:51
Det är väl bara att testa?  ;)

Funkar med syrén, mynta och doftpelargon också... funkar säkert med de flesta blommor som doftar gott.

Du kan ju börja med Liljekonvalj, Stormhatt, Änglatrumpet och Gullregn. Så kan du rapporterar hur de smakade sedan?