Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: kp77 skrivet 09 jun-14 kl 01:46
-
Hej!
Fläderblomssaft tänkte jag göra imorgon!! är dock en ovan saftare, så vad ska jag göra?, bra recept? hur ställer jag det sen, i en bunke, kastrull med handduk över, i kylen, i rumstemperatur, frågorna är många, svaren färre...Jättetacksam för tips! :-)
Mvh Kristin
-
http://www.alternativ.nu/index.php?topic=69133.0 (http://www.alternativ.nu/index.php?topic=69133.0)
Där finns ett recept. Om du söker i rutan ovan så hittar du flera recept här på alternativ.
-
ok, tack! men jag hittar inte rutan där jag kan söka...var är den? inte samma som googlefältet väl?!
kan man ha blandningen i vad som, en plasthink, en stor gryta? o täcka med handduk/lock/vad? stå i rumstemp el i kyl?
-
ok, tack! men jag hittar inte rutan där jag kan söka...var är den? inte samma som googlefältet väl?!
kan man ha blandningen i vad som, en plasthink, en stor gryta? o täcka med handduk/lock/vad? stå i rumstemp el i kyl?
Jo, i googlerutan ovan. Den söker på forumet.
Det går bra med en hink, bunke, gryta eller krus om du har det. Hade dock undvikit andra metaller än rostfritt. Täck med det du har t ex, lock, handduk eller skärbräda. Brukar ha på svalaste stället om det är varmt ute. Här är det i källaren eller jordkällaren.
-
Tack igen då fattar jag :-) hur länge ska det stå?
-
hur många dagar brukar ni låta det stå innan ni silar? verkar som om det e lite olika, en del skriver 2 dar en del skriver 5.. Vad silar ni med? Jag har ingen sån silduk..
-
Till flädersaft går det bra med en kökshandduk, gärna lite sliten så den är tunn. Fäst med kraftiga gummiband på benen på en opponerpåvänd pall och ställe en bunke under handduken.
-
Om man dessutom pastöriserar den 80 grader 20 min, så slipper man frysa den!