Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: Mitt i Planeten skrivet 06 jun-14 kl 09:54

Titel: Rabarbersaft på nationaldagen ...
Skrivet av: Mitt i Planeten skrivet 06 jun-14 kl 09:54
.. Ja, när skall man annars få tid?

När man är trött på rabarberkräm, rabarberpaj etc så tar men de värsta stockarna till saft.

Titel: SV: Rabarbersaft pånationaldagen ...
Skrivet av: snowbird skrivet 06 jun-14 kl 09:55
Tack för tipset
Titel: SV: Rabarbersaft pånationaldagen ...
Skrivet av: Mitt i Planeten skrivet 06 jun-14 kl 09:57
Jag förkoker rabarber med inlagd ingefära, kanelstång mm och bara ca 1/3 av rekommenderat socker. Man kan smaksätta med vaniljsocker också.
Titel: SV: Rabarbersaft på nationaldagen ...
Skrivet av: Mitt i Planeten skrivet 06 jun-14 kl 11:10
Det som kommer från saftmajan ser inte ut att så mycket färg. Huvudsaken är att det smakar rabarber utan tillsatser.
Titel: SV: Rabarbersaft på nationaldagen ...
Skrivet av: Mitt i Planeten skrivet 06 jun-14 kl 11:12
 Det blir knappt ca 4 flaskor saft.
Titel: SV: Rabarbersaft på nationaldagen ...
Skrivet av: Vitis skrivet 09 jun-14 kl 08:54
Föredrar rabarbersaft som inte är kokt. Liknande detta recept (http://matgeek.se/2013/05/28/klassisk-rabarbersaft/).

Minskar dock mängden syra och socker med ca 1/3 jmf med receptet. Skivar citronerna med skal på, har inte bara med saften, så får man en lite bitterhet i.

Och, hoppar över punkt 7 i receptet, påverkar kanske hållbarheten men jag tycker det blir mycket friskare smak om man undviker kokningen.
Titel: SV: Rabarbersaft på nationaldagen ...
Skrivet av: javill skrivet 09 jun-14 kl 11:25
Fryser du saften då Vitis? Har inte plats till saft i frysarna och behöver saft som håller även om den står i jordkällare där det kan bli upp till +15 grader.

Bra påminnelse om att göra rabarbersaft. Har gott om rabarber i år. :)