Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: Mitt i Planeten skrivet 06 jun-14 kl 09:54
-
.. Ja, när skall man annars få tid?
När man är trött på rabarberkräm, rabarberpaj etc så tar men de värsta stockarna till saft.
-
Tack för tipset
-
Jag förkoker rabarber med inlagd ingefära, kanelstång mm och bara ca 1/3 av rekommenderat socker. Man kan smaksätta med vaniljsocker också.
-
Det som kommer från saftmajan ser inte ut att så mycket färg. Huvudsaken är att det smakar rabarber utan tillsatser.
-
Det blir knappt ca 4 flaskor saft.
-
Föredrar rabarbersaft som inte är kokt. Liknande detta recept (http://matgeek.se/2013/05/28/klassisk-rabarbersaft/).
Minskar dock mängden syra och socker med ca 1/3 jmf med receptet. Skivar citronerna med skal på, har inte bara med saften, så får man en lite bitterhet i.
Och, hoppar över punkt 7 i receptet, påverkar kanske hållbarheten men jag tycker det blir mycket friskare smak om man undviker kokningen.
-
Fryser du saften då Vitis? Har inte plats till saft i frysarna och behöver saft som håller även om den står i jordkällare där det kan bli upp till +15 grader.
Bra påminnelse om att göra rabarbersaft. Har gott om rabarber i år. :)