Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Hängtyr skrivet 06 maj-14 kl 18:55
-
Vilka sätt kan jag avnjuta denna underbara nyss skördade kvanne ? Det känns i den här storleken som en grönsak.
Så klart som den smoothieälskare jag är kommer jag mixa den med chaga-te och bananer.
Menar inte roten, den kommer jag så klart riva i flis och torka för framtida tekokning.
Men har ni andra erfarenheter ? Koka, grilla, fritera eller vad ?
-
Jag har kvanne i marmelad och till pesto:
4 dl färska kvanneblad
2-3 vitlöksklyftor
¾ dl solroskärnor
1¼ dl olivolja
1 dl riven stark ost
Lägg bladen, vitlöken och solroskärnorna i en matberedare. Kör till det blir en massa. Fortsätt mixa och häll i olivoljan i en tunn stråle. Häll upp i en skål och rör ner osten. Smaka av med salt.