Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Skogsola skrivet 27 apr-14 kl 22:03
-
Har lagt två rådjurslår ( vägdödat) i saltlak för att röka dem. Nu flyter det grönmögel i ytan. :P Har jag varit för snål på saltet och det är bara att slänga?
-
Om lagen möglat har du haft i för lite salt. Hur mycket salt tog du per liter vatten?
-
Mer salt.
Men släng dom för allt i världen inte.
Grönmögel är bara giftigt i sverige ;) kollar du tex salumi (olika torkade köttprodukter som salami och skinka och så) i sydeuropa så är det mer ofta grönmögel på dom än inte och i ditt fall var det väl bara på ytan av lagen.
Svart däremot...
Räkna ca 10% saltlag och ett dygn per kg (saltet går in ca en cm per dag).
-
Tog ett paket grovsalt till cirka 10 liter vatten. Kan jag skumma av möglet och hälla i ett paket till?
-
Jag hade hällt bort den mögliga lagen och sen 800-900 gram salt till 5 liter vatten. Så två paket (vikt?) är för lite till 10 liter vatten.