Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Azoo-Lina skrivet 16 feb-14 kl 13:03
-
Insåg att jag postade detta i fel tråd först. Ämnet passar nog bättre här än under djur/ankor & myskankor.
Vi har tillsammans med några vänner tillagat och smakat tre olika ankraser. Svensk Blå, Rouen, och Peking (Amerikansk) Gott var det och mätt blev man ;) För mig var Rouenankan vinnare med den Svenska Blå som stark tvåa. Någon tycke att den Svenska Blå var bäst och i slutändan kom vi fram till att vilken av dessa raser som var vinnare beror lite på hur man tillagar och kryddar ankan.
(http://4.bp.blogspot.com/-kMAfZBfqhJM/UwCTkqeujlI/AAAAAAAAFbk/yzntxBPtLHA/s1600/DSC_0039.JPG)
Lite mer detaljer kan ni läsa på vår blogg http://oloflaurin.blogspot.se/2014/02/ankprovning.html (http://oloflaurin.blogspot.se/2014/02/ankprovning.html)