Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Karinmjansson skrivet 13 feb-14 kl 09:41

Titel: Grädde
Skrivet av: Karinmjansson skrivet 13 feb-14 kl 09:41
Jag har en fundering. Om jag skummar av grädden, pastöriserar den till 80 grad 5 sek,häller direkt på förpackning kyler o vattenbad till ca 35grad sen i kylen,dagen därpå har jag ca 4 grader. Hur länge håller sig den då ? Kan upplysa om att jag skummar ytan ,de kan alltså vara mindre fett än med separator.
Titel: SV: Grädde
Skrivet av: MathiasW skrivet 07 apr-14 kl 23:47
Hur skall du kunna hålla grädden i 80 grader i fem sekunder?
Titel: SV: Grädde
Skrivet av: Karinmjansson skrivet 08 apr-14 kl 20:47
Bara att ta tid innan man häller på burk. Men jag har testat nu verkar klara sig 10 dagar :)
Titel: SV: Grädde
Skrivet av: kurt skrivet 09 apr-14 kl 04:45
Problemet är att man inte vet om hela volymen grädde är uppvärmd till 80 grader, och med så kort tid så blir det inga marginaler. Därför vore det säkrare att sänka temperaturen och öka tiden