Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Pernilla Lava skrivet 01 feb-14 kl 14:44
-
Hej! nu har jag slaktat min 4 åriga kalkon tupp och vill äta gott... någta förslag? han var ju ingen kyckling precis.. 9 kg urtagen.
tacksam för helst beprövade recept ;D :P
mvh Pernilla
-
Söker man på nätet så finns det endel recept på äldre gäss (t ex kanadagås), jägarna vet ju oftast inte hur gammal fågeln är innan de skjutit den.
De flesta brukar stycka, marinera och göra gryta av dem
-
tack!
-
Rökning och sedan skiva i tunna skivor, som pålägg. Du kommer inte att märka om djuret varit ungt eller gammalt och smaken kommer att vara utmärkt
-
På äldre djur gör jag ibland en variant av "Pulled Pork". Fjäderfä måste först tillagas med lite högre temperatur (inte värt att chans med salmonella och kaphylobacter). Jag brukar börja med 200grader tills kötttemperaturen i mitten är drygt 80 grader och fågeln har fått färg. Därefter slår jag in pippin i folie och efterkokar jag på 50-75grader i ytterligare 5-6 timmar. En 9 kilos pippi behöver förmodligen stå inne ca 9-12 timmar för att bli supergod om du ska tillaga den hel men det kan det vara värt för det blir kanooooon gott :)
-
Hur får ni in en kalkon på 9 kg i era ugnar?
Styckar man inte upp och vakuumpackar delar på dessa storlekar till mera hanterbara portionsförpackningar för t ex frysen?
-
jovisst måste de styckas innan ugnen ;D :P
-
Hur får ni in en kalkon på 9 kg i era ugnar?
Jag benar ur stora fåglar hela, då är de mer stuvbara på plåten. Sedan kan man fylla den med något gott.