Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: frökenfräken skrivet 28 jan-14 kl 09:06

Titel: Kaka utan gluten, mjölk och ägg
Skrivet av: frökenfräken skrivet 28 jan-14 kl 09:06
Jag försöker baka en kaka som varken innehåller gluten, mjölkprodukter eller ägg, men som ändå är riktigt, riktigt smaskig! Hittills har det inte gått så bra  :-[ och jag undrar om det alls är möjligt? Finns det någon som har ett bra recept så får ni jättegärns dela med er!
Titel: SV: Kaka utan gluten, mjölk och ägg
Skrivet av: kurt skrivet 28 jan-14 kl 10:05
http://www.tasteofbeirut.com/2011/10/middle-eastern-carrot-cake/ (http://www.tasteofbeirut.com/2011/10/middle-eastern-carrot-cake/)

Eller på svenska:

http://dalmatianmom.blogspot.se/2014/01/morotskaka-fran-mellanostern.html (http://dalmatianmom.blogspot.se/2014/01/morotskaka-fran-mellanostern.html)
Titel: SV: Kaka utan gluten, mjölk och ägg
Skrivet av: christelle skrivet 28 jan-14 kl 11:44
Man kan leta recept på Raw food tex här
http://www.rawfoodrecipes.com/recipes/category/cookies-2f-brownies-2f-bars.html (http://www.rawfoodrecipes.com/recipes/category/cookies-2f-brownies-2f-bars.html)
Titel: SV: Kaka utan gluten, mjölk och ägg
Skrivet av: LimJans skrivet 28 jan-14 kl 13:28
http://utanallt.blogspot.se/p/receptregister.html (http://utanallt.blogspot.se/p/receptregister.html)

Här finns det massvis med recept, både på mat, småkakor och mjuka kakor som varken innehåller ägg, gluten eller mjölk. :)
Titel: SV: Kaka utan gluten, mjölk och ägg
Skrivet av: Lucie skrivet 28 jan-14 kl 16:03
[url]http://utanallt.blogspot.se/p/receptregister.html/url]

Här finns det massvis med recept, både på mat, småkakor och mjuka kakor som varken innehåller ägg, gluten eller mjölk. :)


Precis vad jag sökt efter! Jag älskar sidan redan - tack för tipset!  :-*
Titel: SV: Kaka utan gluten, mjölk och ägg
Skrivet av: LimJans skrivet 28 jan-14 kl 17:18
Precis vad jag sökt efter! Jag älskar sidan redan - tack för tipset!  :-*

Visst har hon mycket kul? Synd att den inte verkar uppdaterad längre, men receptbasen finns kvar som tur är.  :D
Titel: SV: Kaka utan gluten, mjölk och ägg
Skrivet av: frökenfräken skrivet 28 jan-14 kl 19:50
Tack alla för tips, nu ska jag göra nya försök! Hoppas det går bättre än förra gången. Och förrförra gången...
Titel: SV: Kaka utan gluten, mjölk och ägg
Skrivet av: LimJans skrivet 28 jan-14 kl 19:58
Tack alla för tips, nu ska jag göra nya försök! Hoppas det går bättre än förra gången. Och förrförra gången...

Håller tummarna!
Titel: SV: Kaka utan gluten, mjölk och ägg
Skrivet av: AuroraFisherman skrivet 30 jan-14 kl 13:19
Tips på kladdkaka som tom är utan socker och nötter!

 Gör bara kladdiga chokladiga bollar eller grädda till kladdkaka!
Kräver dock matberedare.

2 dl urkärnade torkade daddlar (kladdiga i påse från "Sevan"-titta på utländska hyllan)
0,5 dl kokosmjöl
rivet skal från en ekologisk lime eller citron eller 0,5 apelsin. En skvätt congac ärinte heller helt fel, att byta ut eller göra en kombo ;D )
1 msk fiberhusk
ca 1 dl kakao
 
Mixa och när det börjar bli torrt så späd på med kokosmjölk (Santa Marias i tetra är utan bissfenol och tillsatser!) lite i taget. Vill du göra bara chokladiga bollar så stanna och känn på smeten, har den blivit lite för lös för att rulla bollar av så tillsätt lite kokosmjöl!

Kladdkaka:
Konsistensen ska kännas som "vanlig" smet, tillsätt 1 tsk bakpulver, häll i en form och grädda i ca 150 grader tills kansterna känns fasta (mitten ska ha rest sig lite men vara kladdig!) Tar ca 10 minuter för mig! Låt svalna och låt den stå kallt (jag gömmer den i frysen!) till den ska serveras- jag brukar göra den några dagar i förväg när jag är hemma själv annars finns det ingen smet att grädda  ::)

God att äta bara som den är men annars om man älskar sin matberedare så gör man typ världens godaste "glass"  med styckfrysta bananbitar och halvtinade bär (typ hallon, jordgubbar eller vad som helst... Mango?) Bara kasta ner hälften banan (för sötma och konsistens)och resten bär och sedan köra, vill man vara extrem så kan man ju säkert tillsätta lite gelatin eller xantangum, agaragar eller så men jag har inte gjort några konsistensexperiment...

Långt inlägg- sorry!  ;)