Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Storemor skrivet 21 jan-14 kl 09:13

Titel: Kryddning av färskost
Skrivet av: Storemor skrivet 21 jan-14 kl 09:13
Hej! Någon som kan ge tips på goda kryddningar till min färskost?
Titel: SV: Kryddning av färskost
Skrivet av: Lasse46 skrivet 21 jan-14 kl 23:53
Eftersom smaken är så olika tycker jag du ska testa och experimentera tills du hittar en eller flera kryddningar som passar just dig. En klassiker är krossad färsk vitlök, men testa även riven rödlök. Ett annat tips är, ta färska finhackade kryddörter (gräslök, basilika, dill, persilja eller någon annan sort) ensamma eller i blandningar. Finhackad chili eller paprika eller tomat är andra saker du kan krydda med. Det enda som begränsar dig är fantasin och ditt smaksinne, testa, smaka och  hitta nya kombinationer att njuta av eller förkasta. Just färskost gör man ju oftast i små portioner så man har möjlighet att ta ut svängarna rejält utan att det innebär ekonomisk ruin om det skulle bli en mindre njutbar ost som måste kasseras.
Titel: SV: Kryddning av färskost
Skrivet av: LimJans skrivet 10 sep-14 kl 11:27
Andra förslag? Vitlök och chili tål jag inte så det går tyvärr bort.  :(

När jag har testat att göra färskost tidigare så har jag haft i frysta hackade örter (sådana små kartonger man kan köpa) och jag har nog tyckt att det inte har smakat särskilt mycket alls, bara syrligt av yoghurten som jag haft som bas  :-\
Har torkade nässlor och kirskål, kan någon av de ge lite smak?
Titel: SV: Kryddning av färskost
Skrivet av: hälsingestintan skrivet 10 okt-14 kl 14:56
Pepparrot, svartpeppar, rosépeppar, grönpeppar, basilika, timjan osv :) Använd färska kryddor för mest smak som du sköljer och helst skållar för att minimera risk för jordbakterier.