Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Norrsken skrivet 30 dec-13 kl 18:18

Titel: Hängtider
Skrivet av: Norrsken skrivet 30 dec-13 kl 18:18
Sent som attan, men imorrn blir det kaninslakt. Det sägs att köttet blir bättre av att hänga lite, även med smådjur som kaniner. Så, en snabb fråga, hur länge ska de hänga?
Titel: SV: Hängtider
Skrivet av: Själv är bäste dräng skrivet 30 dec-13 kl 19:44
40-60 dygnsgrader (alltså 4-6 dygn i 10 grader, eller 8-12 dygn i 5 grader) är vad som ger bäst kött i stort sett oberoende på art. Sedan skall köttet inte kylas ned under 10 grader de första tio timmarna för att undvika riktigt gummikött. Välventilerat och inte för hög luftfuktighet.

Efter 20 dygnsgrader har det mesta viktiga hänt i köttet, sedan mognar det mest.
Titel: SV: Hängtider
Skrivet av: Skogsnatt skrivet 21 jan-14 kl 19:28
Sent som attan, men imorrn blir det kaninslakt. Det sägs att köttet blir bättre av att hänga lite, även med smådjur som kaniner. Så, en snabb fråga, hur länge ska de hänga?

Om det är unga slaktdjur, så måste det hänga tills likstelheten släppt. dvs 24 timmar. Givetvis kan man hänga längre tid, men det är inte nödvändigt och det gör att mer fukt försvinner ur köttet