Alternativ.nu
		Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Smajsan skrivet 16 dec-13 kl 19:50
		
			
			- 
				Jag vill verkligen göra en vegetarisk "jansson" till jul
 Då tänkte jag att jag tillverkar själva lagen utan fisk. Eller det kanske inte går?
 
 Har kollat på nätet o även här på forumet men hittar inget.
 Hjälp!
- 
				http://sv.wikipedia.org/wiki/Ansjovis_(fiskkonserv) (http://sv.wikipedia.org/wiki/Ansjovis_(fiskkonserv)) Där står en del, men hur du ska få till fisksmaken vete tusan.
			
- 
				 Prova med Kryddpeppar och kryddnejlika i  och kanske rent av prova med oliver i för sältans skull samt grädde.  Obs bara idéer som poppa upp  :)
			
- 
				Tack!
 Nej det vet inte jag heller riktigt.
 
 Tänkte ha i tång kaviar, det smakar ju lite fisk.
 Finns det kanske färdigblandad kryddblandning? Nån som sett det?
 
 Bra tips castro. Oliver är nog inte så dumt.
- 
				
 alternativ purjolök-kapris-oliver-nejlikor!
 Du kan google på vegetariskt Janssons frestelse eller vegan
 Janssons frestelse och du hittar många olika recepter på frestelsen
 
 mvh/
 anne-li
- 
				Har hittat ett recept på nåt som ska likna jansons och där använder man ist för anjovis 2-3 finhackade vitlöksklyftor, 400 g halverade oliver, 10 finklippta soltorkade tomater i olja. Röd och gul lök och potatis som vanligt.
 Sojagrädde, chilisås och buljong blandas och slås över och överst ströbröd och ev sojaost.
- 
				Det ska jag göra, googla rätt  :-[
 
 christelle, Låter riktigt gott. :) Tack.
- 
				Det blev så gott  :D
 Jag blandade grädde ca. 2 dl med en burk tångkaviar (röd), hade i en liten slatt ättika, malen kryddpeppar, salt o peppar. Gjorde sen som en vanlig jansson. Saltade o vitpepprade lite exstra på potatis o lökblandningen.
 Det blev faktiskt godare än dom jansson jag gjort förut med anjovis  :D :D
 Mums!