Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Smajsan skrivet 16 dec-13 kl 19:50
-
Jag vill verkligen göra en vegetarisk "jansson" till jul
Då tänkte jag att jag tillverkar själva lagen utan fisk. Eller det kanske inte går?
Har kollat på nätet o även här på forumet men hittar inget.
Hjälp!
-
http://sv.wikipedia.org/wiki/Ansjovis_(fiskkonserv) (http://sv.wikipedia.org/wiki/Ansjovis_(fiskkonserv)) Där står en del, men hur du ska få till fisksmaken vete tusan.
-
Prova med Kryddpeppar och kryddnejlika i och kanske rent av prova med oliver i för sältans skull samt grädde. Obs bara idéer som poppa upp :)
-
Tack!
Nej det vet inte jag heller riktigt.
Tänkte ha i tång kaviar, det smakar ju lite fisk.
Finns det kanske färdigblandad kryddblandning? Nån som sett det?
Bra tips castro. Oliver är nog inte så dumt.
-
alternativ purjolök-kapris-oliver-nejlikor!
Du kan google på vegetariskt Janssons frestelse eller vegan
Janssons frestelse och du hittar många olika recepter på frestelsen
mvh/
anne-li
-
Har hittat ett recept på nåt som ska likna jansons och där använder man ist för anjovis 2-3 finhackade vitlöksklyftor, 400 g halverade oliver, 10 finklippta soltorkade tomater i olja. Röd och gul lök och potatis som vanligt.
Sojagrädde, chilisås och buljong blandas och slås över och överst ströbröd och ev sojaost.
-
Det ska jag göra, googla rätt :-[
christelle, Låter riktigt gott. :) Tack.
-
Det blev så gott :D
Jag blandade grädde ca. 2 dl med en burk tångkaviar (röd), hade i en liten slatt ättika, malen kryddpeppar, salt o peppar. Gjorde sen som en vanlig jansson. Saltade o vitpepprade lite exstra på potatis o lökblandningen.
Det blev faktiskt godare än dom jansson jag gjort förut med anjovis :D :D
Mums!