Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: PantaRei skrivet 14 dec-13 kl 17:41
-
Lyckades ovanligt bra med provbakandet idag så delar med mig av receptet medan jag minns vad jag gjorde.
125 gram smör
knappt 1 dl socker (gärna hälften muscovado)
2 msk sirap
1dl bovetemjöl
1dl majsmjöl
1dl mandelmjöl
1 tsk vaniljsocker
Rör smör och socker/sirap smidigt, blanda mjölen och rör ner i smörblandningen. Bred ut i två längder på bakplåtspappersklädd plåt, grädda i 175 grader tills kakorna får färg. Skär genast i bitar.
-
De ser jättegoda ut! Jag älskar kolakakor så de ska jag jag absolut prova och baka. Tror du man kan byta ut mandelmjölet mot nåt annat - tål inte mandel...
-
Jag brukar använda glutenfri mix (sempers utan vetestärkelse) men det var tomt i skåpen så jag testade mandelmjöl och blev väldigt nöjd. Om man känner för så kan man blanda ner ett par rejäla skedar kakao också.
-
Ok, då ska jag testa det! Varianten med kakao lät ju också gott. Tack! :D
-
Men å så bra med ett recept! Avskyr alla färdiga mjölmixer!
Vad använde du för majsmjöl föresten? Menar du majsstärkelse eller majsmjöl?
-
Med majsmjöl avser jag just majsmjöl, majsstärkelse är en helt annan produkt.
-
Ha ha, vad bra!
Jag ville bara dubbelkolla- i många äldre recept (och bland många mindre insatta i olika allergier, intolleranser osv) så benämns majsstärkelse som "majsmjöl" ::)
Nu blir sonen och jag glada av hembakat att knapra på ;D