Alternativ.nu
Djur => Getter => Getslakt & tillvaratagande => Ämnet startat av: eriksvenzzon skrivet 10 dec-13 kl 22:16
-
ska slakta till helgen. hur ska man göra för att få 40 dygnsgrader vid hängning när det är minusgrader ute? någon som har prova att hänga inne i huset. har ett gästrum som håller 5°. kan det vara problem att ha kötte inne?
-
Fryst kött är ingen höjdare. Först blir det hopplöst att stycka, och sen rinner köttsaften ut. 5 grader låter väl bra? Jag antar att du i så fall ämnar bära en urtagen varm köttkropp in i rummet? I så fall behöver du bara lägga ut någonting under, för att inte golvet ska bli blodigt.
Om du ämnar locka in bocken levande i rummet, ställs flera andra krav. Men inte heller det är ogenomförbart. ;)
-
Nä jag slaktar inte inne. tänkte bara om det på nå vis bli problem att ha de inne.
-
Höggradigt rum blir perfekt. Bra om det finns lite ventilation också.
-
bra, tack, då kör jag på de.
-
Vanliga gamla tidningar brukar göra jobbet att skydda golvet. Först kan det droppa blod och vätska, och om du styckar med såg, så kommer det att ramla ner sågspån.
Lycka till!
-
Det finns en regel om att kroppen inte skall under 10 grader de första 10 timmarna för att köttet inte skall bli segt. Jag vet inte hur noga det är, det brukar ligga mellan 5-10 grader i utrymmet jag hänger fåren i, och jag har inte märkt någon skillnad i det intervallet. Men de har ju lite temperatur när de hängs upp.
-
Tack, så är det säkert, ska se till att släppa in lite värme i rume då.
-
De gick kanon att hänga inne. Nu ligger den i frysen å väntar på att bli uppäten. 13kg på en killing.
-
Då vet du hur just du ska göra nästa gång! :)