Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: sarwen skrivet 05 dec-13 kl 15:23
-
Naturbeteskor födda ca 2006 och som har kalvat, hur är köttet på dem?
Fantastiskt? Segt? Smakrikt? Mört? Nån som vet?
Vad tror ni är lämpligt pris på köttet?
???
-
Även jag undrar hur man tillagar avelskanin.
-
Beror allt ganska mycke på rasen tycker jag iallafall ;D
(mjölkraser skulle jag bara mala ner till köttfärs renrasiga srb.slb urk )
Jag slaktar mina som är i den åldern ,hängmörar i sisådär 14-18 dagar känner på kroppen tills den känns som jag vill.
Slaktade äldsta kon 13 år ifjol hon hängde 20 dagar å va jättemört å gott.(srb25%/limousin75%)
-
Äldre kaniner får hänga längre dom med och tillagas längre ;D
-
Det här är highland cattle.
-
En av Sveriges främsta köttgrossister är ju Fällmans kött:
"Fråga efter ett hondjur nästa gång du köper kött. En ko som har kalvat minst en gång och slaktats vid 4-5 års ålder smakar allra bäst. "
http://www.fallmanskott.se/djurkunskap-for-hemmakocken/djurslag/notkott (http://www.fallmanskott.se/djurkunskap-for-hemmakocken/djurslag/notkott)
http://www.norrbete.se/default.asp?path=20743&pageid=31125 (http://www.norrbete.se/default.asp?path=20743&pageid=31125)
Så hanteras bara köttet från äldre djur korrekt, både när det gäller mörning och när det gäller tillagning sä är det i princip bara bättre
-
Just ja, har ju Fällmans bok!
Men de här är ju närmare åtta år, räknas det som gammalt?