Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: alternaiv skrivet 04 dec-13 kl 17:32
-
Vad göra?
Jag har saltat och smort med smör.
Den är 18 dagar.
-
Det är celluliter, är den på smällen? ;D
Maria pratade om fenomenet för några dar sen men jag har glömt :-[ Ska sparka på henne så hon vaknar.
-
Torr luft?
Smör brukar fungera. ???
Sprickorna betyder att osten torkar för snabbt.
Kan du förvara den svalare och lite "fuktigare".
Kan funka att svepa in den i handduk.
Stefan
-
Är det så att osten liksom sväller ?
-
Det ser ut som liten bula under, eller ser jag fel? Låter den isåfall ihålig om du knackar på den?
-
OST :P :P :P ;D jädrans va gott !
Tror du lyckats med samma nr som jag nämligen att du har fått ett lager som inte riktigt blev ihop arbetat med det som var innan, så det blir som ett luft rum där i.
Jag fick för snabb utorkning med så min fick flytta in i svalen bland grönsakerna med handuk om (torr)
Så har jag penslat den nu och då med wiskey. En vit beläggning som jag trodde var mögel ska komma så det var inget fel.
Om dom torkar för fort så kan man olja in dom med veg olja eller smör annars får man hitta svalare ställe eller skapa ett sånt.
Osten ser prima ut ;D well done !
-
Tack för alla svar :)
Nej osten har inte svällt och det är ingen bula.
Den står svalt i skafferiet och vet inget fuktigare ställe.
Nej den låter inte ihålig.
Jag gjorde en till större ost med samma recept och den är superfin.
Och en mindre ost med annat recept och den är också perfekt :)