Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Nina W skrivet 04 dec-13 kl 00:29
-
-En gång i tiden så fanns det ett repotage om en kock i NWT som var proffs på pepparkakshus. Han lämnade ut sitt recept på "lim". Det var mycket mer lätthanterligt än bara vanligt smält socker och innehöll glukos som jag köpte på apoteket. Mer minns jag inte. Någon som vet?
-
Googlade lite och hittade en länk som kanske skulle passa http://www.recept.nu/magnus-johansson/kakor-och-tartor/mjol/pepparkakor-och-pepparkakshus--konditorns-recept/ (http://www.recept.nu/magnus-johansson/kakor-och-tartor/mjol/pepparkakor-och-pepparkakshus--konditorns-recept/)
Sockerlim till pepparkakshus
2.5 dl socker
1 dl vatten
75 g glykos
NWT vill ha en som Pluskund för att visa receptet,så där blev det inte napp...
-
Tack Flemming. Jag googlade nog på fel ställe...