Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Lovan skrivet 29 nov-13 kl 12:30
-
Hej!
Jag har prövat att göra egen filmjölk enligt recept jag har läst här på alternativ. Men min filmjölk blir konstig i konsistensen.
De översta översta lagret blir som filbunke man köper i affären, men under det sen så blir det mycket blötare och så nästan som klumpigt i stället.
Har prövat två olika gånger nu och med samma resultat. Har gjort på mjölk som jag köpt från en bonde och den är opastöriserad, men lite skummad.
Är det någon som vet vad jag gör för fel? :-\
Behöver tips och ide av någon klok.
-
De få gånger jag har gjort filmjölk på komjölk har jag har haft samma resultat med klumpar och då bara vispat den slät. Doft, smak och pH har varit bra.
-
Hej!
Jag har prövat att göra egen filmjölk enligt recept jag har läst här på alternativ. Men min filmjölk blir konstig i konsistensen.
De översta översta lagret blir som filbunke man köper i affären, men under det sen så blir det mycket blötare och så nästan som klumpigt i stället.
Har prövat två olika gånger nu och med samma resultat. Har gjort på mjölk som jag köpt från en bonde och den är opastöriserad, men lite skummad.
Är det någon som vet vad jag gör för fel? :-\
Behöver tips och ide av någon klok.
Om du talar om vilket recept du använt dig av så kanske det är enklare att förstå (det finns nog många recept här!)
-
Jag har följt receptet som står under "samlade mejeri recept.
Men jag har fått ordning på det. Har vispat den så blir all filmjölk i samma konstisens istället.