Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Majasmamma skrivet 24 nov-13 kl 18:56
-
Gjorde egen korv idag (hjortsalccia) den blev för salt >:(
Förövrigt god, frågan är hur kan den räddas? ???
Korven är ännu så länge rå i sitt fjälster men var tänkt att främst stekas.
Inser att jag skulle kunna koka den i osaltat vatten tillsammans med potatis men hur blir det då med stekningen?
What to do? Alla förslag tas glatt emot, vill ju inte slänga mat...
-
Någon??
-
Skär den i bredare skivor/korta bitar och låt den följa med i någon soppa som du inte behöver salta.
-
Jag gjorde också en salsiccia igår som blev för salt för att äta som den är. Den tänker jag använda som bas till pastasås - klämma ur fjälstret, steka i grova bitar och blanda med en burk krossade tomater och lite grönsaker. Då blir det nog alldeles lagom.
-
Du skulle ju kunna prova att *vattna* ur dom, låta dom ligga i kallt vatten över natten i kylen?
Kaske kan funka?
-
Berätta gärna varför det blev alltför mycket salt, så att andra inte gör samma misstag!
-
Det räcker med 1 tsk till 1 kg malet kött. Salta och krydda köttet innan det hamnar i kvarnen så blandas det in jämnare.
-
Salta mer och torka?
http://www.alternativ.nu/index.php?topic=83030.0 (http://www.alternativ.nu/index.php?topic=83030.0)
-
Korven blir väl inte mindre salt för det.
-
Förlåt att jag inte svarat på ett tag men mycket med sjuka barn just nu :'(
Korven blev för salt för att jag helt enkelt läste fel i receptet, sorry men ibland är sanningen inte alltid så kul... :-[
Provade hur som helst att koka den i mycket vatten tillsammans med rå potatis och det blev klart bättre :)
och därmed fullt ätbar (det viktigaste för mig)
-
Det går att rädda med sälta och socker. Ska kolla med min man som är bättre på detta än jag och återkommer med svar
-
Hade tänkt prova göra kaninkorv när det blir dags.
Det tror jag faktiskt starkt på.
Vem skulle inte vilja äta kaninkorv.
-
Hade tänkt prova göra kaninkorv när det blir dags.
Det tror jag faktiskt starkt på.
Vem skulle inte vilja äta kaninkorv.
Blir gott, speciellt om man maler tillsammans med lite fett fläsk. Annars kan det bli lite magert.
Har man inte möjlighet att röka korven kan man använda rökt fläsk till smeten.
-
Har aldrig gjort matkorv förut, det ligger en kaningeneration fram i tiden.
-
Tänk på att alltid använda viktangivelser per kilo kött gällande salt och kryddor när ni gör korv och chark. 18-30g salt per kg kött är lagom beroende på vad det är för korv.
Att använda volymmått är förkastligt eftersom det kan skilja för mycket beroende på vad för salt/krydda man använder.
Gällande den för salta korven är det nog kört för stekning men till grytor eller liknande fungerar det nog bra.
-
går utmärkt att vattna ut över natten
-
Förr i tiden förvarade man allt i saltlake i ett stort kar av trä.
Både kött, fläsk och korvar måste då vattnas ur innan de tillagades.