Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Engatorpet skrivet 20 nov-13 kl 20:39
-
Är det någon som provat att ha lite lver i sina isterband. Slaktade våra linderödare idag och tänkte göra isterband imorgon, det blir så god smak med lite lever i vanlig korv, lite mustigare, men vågar man köra i det i de som ska hänga och torka i ett par dygn i 20-30 grader (fryser de sedan innan tillagning)?
-
Har du inte syrnings kultur i och sen så ska dom väll rökas lite ? I alla fall så har ja läst det någonstans . Obs bara nyfiken i strut :)
-
jo. lite yoghurt, men inte rök, tar i rökt späck istället för att få lite mild röksmak, tycker att den blir för dominant om man röker dem, har provat både och.
-
Å på så vis det får provas fram över :) Tack för tipset
-
jo. lite yoghurt, men inte rök, tar i rökt späck istället för att få lite mild röksmak, tycker att den blir för dominant om man röker dem, har provat både och.
Yoghurt kommer att göra det syrligt, men de bakterierna kommer inte att växa speciellt bra i en korvsmet. Det är helt andra arter av mjölksyrabakterier man naturligt isolerar från kött, oftast använder man som startkultur en kombination av Lactobacillus, Pediococcus och ev Staphylococcus
http://borglunds.wordpress.com/2011/09/12/jamforelse-mellan-olika-startkulturer-4/ (http://borglunds.wordpress.com/2011/09/12/jamforelse-mellan-olika-startkulturer-4/)