Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: christian_n skrivet 17 nov-13 kl 11:08

Titel: Tillräckligt svalt för konservering?
Skrivet av: christian_n skrivet 17 nov-13 kl 11:08
Hej!
Bor i lägenhet och har nu 16 grader i vår källare. Är det tillräckligt svalt för att förvara konserverade glasburkar med sylt i?
Vilket gradtal brukar en jordkällare hålla?
Titel: SV: Tillräckligt svalt för konservering?
Skrivet av: Norrsken skrivet 17 nov-13 kl 13:05
Jag förvarar konserverad sylt, äppelmos, tomatsås etc i rumstemperatur. Funkar utmärkt med oöppnade burkar om de tagit vakuum som de ska. Öppnade burkar har jag i kylen...
Titel: SV: Tillräckligt svalt för konservering?
Skrivet av: christian_n skrivet 17 nov-13 kl 13:39
Vad bra! Då kan jag bli till viss del självförsörjande på sylt redan nu innan man har jordkällare. Tack för att du hjälpte en nybörjare  :)
Titel: SV: Tillräckligt svalt för konservering?
Skrivet av: Anders skrivet 18 nov-13 kl 08:10
Vår jordkällare + 2 till + 4 C året runt.
Titel: SV: Tillräckligt svalt för konservering?
Skrivet av: Gilbert skrivet 18 nov-13 kl 09:47
Du har du en väl fungerande jordkällare. Har du bilder eller data/ritningar etc?