Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Gille skrivet 15 nov-13 kl 15:09
-
Lyckats sylta lite ingefära. Vad ska jag nu ha det till? Stark är den :)
-
Det enda jag har använt syltad ingefära till är i en helt underbar laxsallad.
Den består av ruccolasallad (eller någon annan sallad med lite sting), matvete stekt med vitlök, tomater (gärna körsbärs) ev lite sockerärtor och stekt lax som man delar över salladen. Och sedan dressingen som är kronan på verket. Den består av finhackad syltad ingefära (2 bitar), 2 msk pressad lime, 1tsk salt och 2 msk sockerlag från ingefäran. Dressingen får man dubbla eller mer men proportionerna är som ovan.
Det här är en kanongod sallad som ALLA gillar.
-
Och även ett underbart recept till veganer förutan lax
mvh/
anne-li
-
Kokar man ingefäran länge, typ 1-2 timmar tills den blir genomskinlig blir den inte så frän och är lättare att få 'syltad'.
Jag har min till grytor och lite såser.
-
Kört ut balar till djuren alldeles nys. Ska göra älg gryta för att sen konservera.