Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Gille skrivet 09 nov-13 kl 13:02
-
Jag har prövat ett amerikanskt recept på pumpachutny. Det skulle vara en stor mängd vinäger i. Jag hade i mindre men ändå smakar det bara vinäger nu. Jag glömde visserligen 2 msk socker (utav 4). Gör det någon skillnad tillsätta det nu eller kan jag på annat sätt rädda den?
-
För att balansera upp vinägersmaken så kan det vara värt ett försök att tillsätta mer socker, i första hand enligt recept och i andra hand mer än enligt receptet. Amerikanska recept kan vara lite knepiga att förstå sig på eller konvertera till de mått vi normalt använder oss av.
-
När det gäller vinäger så kan ju den också ha olika halt av ättiksyra, i ett bra recept så anges halterna
-
När det gäller vinäger så kan ju den också ha olika halt av ättiksyra, i ett bra recept så anges halterna
Det nämndes inte tyvärr.
Jag får pröva med mer socker.