Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Gilbert skrivet 03 nov-13 kl 23:25
-
Vet någon vart man kan få tag på fina färska fikon? inte allt för nersölade med bekämpningsmedel.
-
Vet någon vart man kan få tag på fina färska fikon? inte allt för nersölade med bekämpningsmedel.
Ica Maxi som har välsorterad frukt- och gröntdisk brukar sälja här. Inte eko dock så vet inte hur det är med eventuell besprutning.
-
Strålande, då skall jag snoka lite på Ica Maxi igen kanske fråga om det finns någonstans.
-
Ica Maxi som har välsorterad frukt- och gröntdisk brukar sälja här. Inte eko dock så vet inte hur det är med eventuell besprutning.
Generellt brukar det inte vara så farligt med besprutning på fikon, det dem kan göra är att svavla dem för att öka hållbarheten, dock tror jag detta är vanligast på icke ekologiska torkade fikon. Jag köper fikon när jag kommer över dem och tycker mig inte ha märkt att dem är svavlade (jag blir ganska omgående dålig i magen om jag fått i mig svavlad mat). Sköljer man dem dessutom så får man bort det mesta.
Ica som sagt brukar ha, willys har ofta fikon också.
-
Fikonen jag hittade var på Willys, de kändes som en något rutten potatis och kostade 26 sek/3 st.
Nu har jag lagt ner fikonprojektet.
Har man brist på sysselsättning, tycker om taggiga växter och vill bli utmattad i armar och axlar har jag ett förslag.
Plocka 2 liter vildnypon och ta hem. Dela dem och rensa ut kärnhuset, det skall bli marmelad.
Nyponen är små och pillriga, det tar drygt en timme per liter om man står på lite.
-
LIDL
-
Tack, skall kolla där också. Är inne på höstens finlir med grejer som står sig över nyår.
-
Aj då, jag tror helt enkelt du har missat säsongen har inte kollat på ett tag, men det var högsäsong för nån månad sedan. Det kan ju också förklara det skyhöga priset. Finns ju torkade fikon, Urte Kram och Saltå Kvarns båda ekologiska och brukar hålla bra kvalité antingen skall dem vara ljusa eller cola bruna, föredrar dem ljusa som dock ibland har strimmor av mörkt i sig då lämnar jag påsarna för dem smakar kasst tycker jag. Torkade fikon är dock någonting helt annat än färska.
Jag köper dem bara om dem är fina utvändigt samt mjuka och goa. Är dem inte mogna är risken stor dem börjar mögla innan dem blir mogna.
-
Om man råkar ha några fikon och ett par skivor bacon hemma när suget efter bruna bönor och fläsk sätter in....så funkar det som "istället för",,,, :P
http://www.mathem.se/recept/fikon-i-bacon (http://www.mathem.se/recept/fikon-i-bacon)
-
Astrid och Aporna säljar färska kvalitets fikon
men butiken finns i söder-Skåne!
mvh/
anne-li