Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Gilbert skrivet 31 okt-13 kl 15:10
-
Knyta korv.
Lär dig binda korvknyten (http://www.youtube.com/watch?v=518c5MpmhfM#ws)
Länkarna till höger är bra inspirationskällor och visar en del av hantverket (video).
-
Inresant tack . Ska ju snart göra min första egna Värmlandskorv .Det blir spännande hur det blir :)
-
Suveränt!
Tack så mycket :-)
-
Jag har skaffat en bok om korvtillverkning och fixat tillbehör som kvarn och korvhorn till hushållmaskinen.
Masterchef Australien hade ett korvtema med fina goda korvrecept som jag provade och blev riktigt bra.
Långt ifrån proffsiga med handstoppat, men gott.
-
När det står inte för magert nötkött avser man då t ex hygglig högrev? och skall man blanda till blandfärs duger fläskkarré då? typ hälften var.
-
Min förra 12-13 åriga assistent bröt ihop i en surdeg och lämnade in med en doft av brunna gymnastikskor. Jag som hade tänkt ragga korvapparat till den.
Det här lilla utbrottet är kanske mera för Glädjetråden, men den skall i alla fall hjälpa till att fixa korv.
-
Här får man förlita sig på hand vevat. Det går nog det med det gick ju förr.
-
Masterchef Australia Recept på korvar.
http://tvnz.co.nz/masterchef-australia/ep-17-sausage-rolls-hidden-vegetables-3690998 (http://tvnz.co.nz/masterchef-australia/ep-17-sausage-rolls-hidden-vegetables-3690998)
http://tvnz.co.nz/masterchef-australia/ep-17-boudin-blanc-white-sausage-3691157 (http://tvnz.co.nz/masterchef-australia/ep-17-boudin-blanc-white-sausage-3691157)
http://tvnz.co.nz/masterchef-australia/ep-24-pork-apple-cider-sausage-4318126 (http://tvnz.co.nz/masterchef-australia/ep-24-pork-apple-cider-sausage-4318126)
http://www.pfeifferwinesrutherglen.com.au/home/resources/recipes/57-savoury/109-pork-and-fennel-sausages (http://www.pfeifferwinesrutherglen.com.au/home/resources/recipes/57-savoury/109-pork-and-fennel-sausages)
-
Flera recept på korv från Sausagemania Australia.
http://www.sausagemania.com/ (http://www.sausagemania.com/)
-
En läsvärd artikel om korv på Grimsta. Artikeln innehåller kanske liknelser som jag inte riktigt tycker om.
Kryddning, framdelskött istf späck etc. Intressant, precis det spåret jag själv hade innan jag hamnade här.
http://www.svd.se/mat-och-vin/matkultur/stoppad-med-hangivenhet_6589102.svd (http://www.svd.se/mat-och-vin/matkultur/stoppad-med-hangivenhet_6589102.svd)
-
Ska till att göra grynkorv och Värmlandskorv . Har för mig att man efter saltade stämmer det eller mins ja fel ?
-
Vet inget om värmlandskorv. Har heller inte följt recepten exakt, man tar vad man har om man anser att det är bättre. Mera kryddor, mera smak, mindre salt etc.