Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Kanin-Eva skrivet 22 okt-13 kl 11:42

Titel: Smaksättning till mjölksyrade morötter?
Skrivet av: Kanin-Eva skrivet 22 okt-13 kl 11:42
Tänkte göra en sats syrade morötter och nu undrar jag om någon har något bra tips på smaksättning som passar. Eller är morötterna godast naturell.

Syrade vitkål tillsammans med lite äpple och riven ingefära. Det blev kanongott!
Titel: SV: Smaksättning till mjölksyrade morötter?
Skrivet av: Kanin-Eva skrivet 05 nov-13 kl 21:43
Nu kan jag tala om hur jag gjorde. Jag syrade dem med lök och szechuanpeppar. Riktigt gott!
Titel: SV: Smaksättning till mjölksyrade morötter?
Skrivet av: Gilbert skrivet 06 nov-13 kl 05:12
Jag hade också lök och en lite lime och fänkål per burk till mina morötter. Kul att flera tänker smaksättning även på inlagda morötter. Jag gjorde skivor.
Titel: SV: Smaksättning till mjölksyrade morötter?
Skrivet av: lichiplommon skrivet 06 nov-13 kl 07:14
lök, vitlök, gul senap och lite kryddpeppar körde jag :)
Titel: SV: Smaksättning till mjölksyrade morötter?
Skrivet av: Gilbert skrivet 06 nov-13 kl 07:16
Jag hade en vitlök i mitt också. Hur gjorde du med senapen, hel eller krossad?
Titel: SV: Smaksättning till mjölksyrade morötter?
Skrivet av: lichiplommon skrivet 06 nov-13 kl 17:31
Jag hade en vitlök i mitt också. Hur gjorde du med senapen, hel eller krossad?
hela senapskorn och hel kryddpeppar. morötterna är ändå godast när de har dragit i några veckor.