Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: LinusEmelie skrivet 28 sep-13 kl 22:58
-
Hej!
Jag och min sambo har fryst in flera liter koncentrerad syrén- och älggrässaft. Nu är det bara så att vi ska sälja utspädd dryck på en marknad och undrar hur vi ska konservera drycken på bästa sätt. Är det någon som har erfarenhet av detta eller bara bra idéer?
Tack!
-
Ska ni sälja den utspädd på försluten flaska eller bara drickfärdig i glas?
-
Vi ska sälja i glasflaska med skruvkork, har du någon idé?
-
Det enklaste är att värmepastörisera dem, sök t ex efter cordial pasteurize
De flesta recepten kommer att handla om fläderblomsaft, men det är samma princip, problemet i båda fallen är en blomma med mycket stor yta och relativt låg sockerhalt. Och även när den är pastöriserad så bör den förvaras kallt och konsumeras rimligt fort!