Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: LinusEmelie skrivet 28 sep-13 kl 22:58

Titel: Konservera dricka, hjälp
Skrivet av: LinusEmelie skrivet 28 sep-13 kl 22:58
Hej!

Jag och min sambo har fryst in flera liter koncentrerad syrén- och älggrässaft. Nu är det bara så att vi ska sälja utspädd dryck på en marknad och undrar hur vi ska konservera drycken på bästa sätt. Är det någon som har erfarenhet av detta eller bara bra idéer?

Tack!
Titel: SV: Konservera dricka, hjälp
Skrivet av: Frk Alexandra skrivet 05 okt-13 kl 18:32
Ska ni sälja den utspädd på försluten flaska eller bara drickfärdig i glas?
Titel: SV: Konservera dricka, hjälp
Skrivet av: LinusEmelie skrivet 08 okt-13 kl 13:09
Vi ska sälja i glasflaska med skruvkork, har du någon idé?
Titel: SV: Konservera dricka, hjälp
Skrivet av: kurt skrivet 08 okt-13 kl 14:17
Det enklaste är att värmepastörisera dem, sök t ex efter cordial pasteurize

De flesta recepten kommer att handla om fläderblomsaft, men det är samma princip, problemet i båda fallen är en blomma med mycket stor yta och relativt låg sockerhalt. Och även när den är pastöriserad så bör den förvaras kallt och konsumeras rimligt fort!