Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: maimiti skrivet 21 sep-13 kl 20:00
-
Jag har gjort äppelsaft, hällt i varma och rena flaskor och förslutit. Jag hällde så att det var ca en cm från korken. Nu har det sjunkit säkert 4-5 cm! I ena flaskan bubblade det lite, vilket också verkade lite skumt men å andra sidan var det ju kokhett när jag hällde i så ok då... men att mängden kan minska gör mig förbryllad. Hur det är möjligt för vätska att minska i sluten förpackning?
-
Det är precis som det ska! ;) När den heta saften kallnar minskar volymen. Varm vätska utvidgas, liksom vätska som fryser till is. Därför kan en flaska saft som läggs i frysen sprängas.
-
Det minskar som sagt i volym, helt i sin ordning.
Men nästa gång kan du fylla flaskorna helt. :)
-
Där ser man! Då har jag blivit lite klokare idag då. Tack :)