Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: bumpan skrivet 14 sep-13 kl 04:49
-
Hej! Är ny här så rätta mig om detta inlägg hamnat fel.
Vi har i våras satt in en täljstenskamin med bakugn. Är det någon där ute som har erfarenhet av att laga mat och ev baka i en sådan ugn? Har ju inte hunnit testa så mycket då det varit en mycket varm sommar och det inte direkt varit läge att elda för värmens skull :) Lite har jag dock testat. Gjort potatisgratäng,köttfärslimpa/kaka,kokt potatis och bakat pizza på täljstenen. Maten blev bra,men försökte mig även på att göra bröd och det blev mindre bra...Kunde nog ha knockat någon med dom brödbitarna ;) Täljstenen i ugnen kan man dock ta ut och ha en vanlig plåt i stället.
Jag är tacksam för alla tips,förslag och recept om ni har??
-
Nu blev jag nyfiken, kan du länka till nån sorts broschyr om kaminen?
Har du kollat tempen i ugnen när du bakat? vet att syrran bakat limpor i tunnbrödsugnen ibland, men då på eftervärmen.
-
Försöker här skicka en länk på kaminen. Det är Contura 26T hög med bakugn.
http://www.contura.se/Kaminer/Taljstenskaminer/Taeljstenskamin-Contura-26T-Hog/ (http://www.contura.se/Kaminer/Taljstenskaminer/Taeljstenskamin-Contura-26T-Hog/)