Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Fru Jansson skrivet 25 aug-13 kl 16:56
-
Hittade detta recept på fermenterad fisk http://tarmochpsykologi.wordpress.com/2011/10/06/fermenterad-fisk/ (http://tarmochpsykologi.wordpress.com/2011/10/06/fermenterad-fisk/) och där står ju en rad att "oxfilé fermenteras på samma sätt"... Jag har även förstått att många korvar fermenteras, men hittar inte så mycket information. Någon som har erfarenhet av att fermentera kött och fisk?
-
Jag har inte så stor erfarenhet av att fermentera kött och fisk, men kolla in forumet på www.wildfermentation.com (http://www.wildfermentation.com), där finns det lite allt möjligt. Eller läs någon av böckerna Wild Fermentation eller (hellre, min absoluta favorit) The Art of Fermentation av Sandor Ellix Katz (som driver sajten ovan).
Jo, salami är fermenterad. Liksom surströmming och olika sorters fisksåser. Det finns recept på sajten och nätet på fermenterade kokta ägg som jag är sugen på att testa.
-
Ååå, vad roligt! Då finns det massor att prova! Ska läsa på, och återkommer när jag har nåt på gång...