Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Anette skrivet 23 aug-13 kl 08:59
-
Har tillgång till råmjölk då och då och börjar tröttna på kalvdans. Kan man göra hårdost av mjölken?
-
Herre gud, ursäkta kommentaren...
jag tror, eller rättare sagt vet :-[, att det finns en marknad för råmjölk! Det går ju inte att få tag på om man inte har kontakt med kobönder!
Ta kontakt med någon restaurant, det skulle ju vara mumma för någon lyxig krog att kunna erbjuda kalvdans till sina gäster. Tror du kan ta vilket pris som helst!
Det är ju dessutom en kulturskatt att få möjlighet att äta kalvdans ;D
För många år sedan jobbade jag på en mjölkgård och fick ta med mig "andra och tredjemjölkningen " hem.
Jag fick hålla i spannen för att ingen skulle rycka den ifrån mig :D
Lycka till!
-
Prova! Däremot är frågan om den blir så god, råmjölken är väldigt protein- och mineralrik. Det finns däremot en spansk fårost som är gjord på råmjölk och som är semipressad, tror att den heter Armada. Smaken ska vara minst sagt stark, men jag har aldrig testat själv.