Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: Hallstrom skrivet 21 aug-13 kl 19:05
-
Jag gör cider och undrar hur söt den vara när jag tappar upp det på flaskor.
Jag vill att det ska bli ordentligt kolsyrat med så lite socker kvar som möjligt.
Hur många oechslegrader ska det vara?
-
Förmodligen inte det svar du sökte, men jag brukar göra som de skriver i "Ciderboken" dvs. att låta allt jäsa ut för att sedan tillsätta en tesked socker per flaska.
Som jag förstått är det svårt att mäta graderna och genom det få det bra. Lätt att det antingen inte blir någon kolsyra eller att man riskerar flasksprängning.
Rätta mig gärna om jag har fel för jag skulle också vilja veta!
-
som du skriver tå är vad man ska göra. låta det jäsa ut helt, för att sen tillsätta ca 5 gram socker per liter. Sen får det flaskjäsa i ias 2 veckor. Sen brukar dock osötad cider bli väldigt sur.
-
Kan man tillsätta sockret utan att göra en sockerlag av det först?
-
Kan man tillsätta sockret utan att göra en sockerlag av det först?
Om det är lite kolsyra i cidern när man häller i sockret så brukar det säga "swosh" och så har man cider överallt. Strösockret gör så att kolsyran frigörs och det blir ett himla bubbel.
Sockerlag eller lite äppeljuicekonc. rekomenderas.