Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: maimiti skrivet 18 aug-13 kl 11:20

Titel: Torka squash
Skrivet av: maimiti skrivet 18 aug-13 kl 11:20
Jag har fått mer squash än vi gör åt så jag testade att torka. Funkade hur bra som helst, trodde jag, och la de knastrigt torra bitarna i en glasburk med tättslutande lock. Nu när jag skulle ta lite så märkte jag att de blivit mjuka. Har bara torkat svamp tidigare så jag har ingen erfarenhet av hur grönsaker beter sig när de torkats. Är det ok att de blivit mjuka eller ska jag torka dem igen? Vill ju inte att de ska ligga och mögla i burken.
Titel: SV: Torka squash
Skrivet av: Fru Jansson skrivet 18 aug-13 kl 11:29
Squashen vi torkade förra året höll sig fint i glasburkar. I år provade jag att spara den i papperspåse, eftersom burkarna behövs till annat. Då blev de mjuka, så vi torkade till dem och satte i glasburk. Det jag torkat sen jag jag satt i en plastpåse, sugit ut luften och fryst. Inte riktigt vad jag först hade tänkt, men det tar ju ändå mindre plats i frysen när det är torkat än om man kulle frys direkt...
Titel: SV: Torka squash
Skrivet av: Lillskôrven skrivet 03 sep-13 kl 16:50
Kanske att de håller sig om man rostar dem i ugn? Skiva ganska tunt och sedan torka lite väl hett?
Titel: SV: Torka squash
Skrivet av: MissT skrivet 03 sep-13 kl 18:25
Har provat att torka squash nu för första gången. Tänkte också göra squash chips. Finns recept om man googlar.
Kan det bero på luftfuktigheten om dom blir mjuka igen? Är det kanske väldigt hög luftfuktighet nu? Märkte att mina torkade äpplebitar blev mjuka.