Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: maimiti skrivet 18 aug-13 kl 10:51
-
Är det någon som har idéer på vad man kan göra med alla rädisor? De växer ju som ogräs. Sallad i all ära men det blir lite tråkigt i längden. Har testat att ugnsbaka tillsammans med andra grönsaker, smakade sådär, och nu senast gjorde jag rädis- och äppelchutney vilket blev helt ok men smakade rätt mycket äppelkaka (receptet avsåg eg att använda morötter men jag bytte dem mot rädisor). Gillar chutney man köper men har svårt att komma på bra kryddning själv. När jag googlar så kommer det inte fram något speciellt spännande. Funkar det att göra marmelad? Sylta som pumpa? Vad gör ni andra?
-
Det skulle säkerligen funka i kimchi, eftersom många kimchirecept innehåller rättika som är inte helt olikt rädisa. Jag hade tänkt göra det, men har inte kommit mig för tt å några rädisor i jord... :-[
-
Intressant. Ska testa :)
-
Jag klyftade å torkade mina så kan jag ha dom till senare.
Fungerade bra att torka :)
Smakade okej vid tillagningen sen.
-
Ok, det var ju bra att veta. Kan ju vara värt att testa det också.
-
Googla på engelska o du finner en hel del :)
-
Syra dem! :)
-
Sauterade ett gäng, som tillbehör den grillade middagen, igår.
-
Man kan också låta rädisorna löpa stock och äta fröbaljorna. Kallas visst rädissvansar ibland. Goda.
-
Tack karsan! Tänkte så några som skulle få ge mig frö till nästa år. Får nog snart viga en hel pallkrage åt rädisor :)